Szabad felhasználású hitel típusai

2010. feb. 05.
Szabad felhasználású hitel típusai

A kölcsönök igénylése során gyakran megkérdezik, hogy milyen célra kívánjuk felhasználni. Vagy már eleve  meghatározó a hitel formája, mint például lakáshitel, adósságrendező hitel, stb.
Ettől különböznek a szabad felhasználású hitelek.
Gyakorlatilag bármire elkölthetjük, a lényeg, hogy a törlesztő részleteket pontosan fizessük. A kérelemhez azonban szükség van arra is, hogy tudjuk, melyik ajánlatot válasszuk. Pénzügyi tanácsadóink szívesen segítenek Önnek ebben, hiszen a legjobb ajánlatot nem könnyű megtalálni, a Bankárnet munkatársai viszont több mint harminc pénzintézettel áll kapcsolatban, így bőven tudnak válogatni a lehetőségek közül.

Az igénylés fontos szempont, hogy mekkora törlesztőrészletet tudunk vállalni. Ennek nagyságát hitelkalkulátorunk segítségével gyorsan kiszámolhatja. Ha megkapta, akkor már egy lépéssel tovább tudunk haladni. Amennyiben szeretne eleinte akacsonyabb részleteket fizetni,mert esetleg pályakezdő, vagy GYES-en van, vagy csak anyagi helyzeténél fogva az  a biztosabb, akkor a legmegfelelőbb a türelmi idős hitelkonstrukció. Ez azt jelenti, hogy maximum három évig “csak” a kamatot és a kezelési költséget számolják fel a bankok, tőketörlesztés nincs. Hasonló az eset a megtakarítással összekötött lakáskölcsönök esetében is, és amit megtakarít, az az összeg a tőketartozást fogja csökkenteni a türelmi idő lejárta után. Ezek a konstrukciók devizanemtől függetlenek.

Választhat olyan ajánlatot is, amellyel az árfolyam kockázatot kerüli el. Euró alapú hiteleknél érdemes olyat keresni, amelynek visszafizetése havi szinten fix, és forint alapú. E mellett a forinthitelek is egyre népszerűbbek.

További lehetőségeket nyújtanak a referencia kamatlábhoz rögzített lakáshitelek. Ezt devizában és forintban is igényelheti. Fórumonkon, valamint irodáinkban bővebb felvilágosítást kérhet, hiszen ez egy nehéz döntés, és megfontoltan át kell mindent nézni, hogy a végső aláírásnál a lehető legjobb legyen a birtokunkban.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!