Szabad felhasználású hitelkalkulátor

2011. feb. 02.
Szabad felhasználású hitelkalkulátor

A szabad felhasználású hitel 2011-ben is elérhető, bár a 2010-es törvénymódosítások miatt változtak a szabályok, mivel  a deviza alapú hitelezés már csak adósságrendezésre, valamint hitelkiváltásra érhető el.
A szabad felhasználású hitelkalkulátor célja többféle lehet, attól függően, hogy milyen célra szeretné használni. Az egyszerű kalkulátor a várható törlesztő részleteit számolja ki a futamidő, valamint a kölcsön összegének megadásával.
Az összetett kalkulátor segítségével összehasonlíthatja a különböző konstrukciókat, így könnyebben megtalálja az Önnek leginkább megfelelőt.
Ha bizonytalan, kérhet előzetes hitelminősítést, amely azt vizsgálja, hogy Ön mennyire hitelképes, vagyis mekkora az az összeg, amelyet valóban igényelhet.

Milyen szabad felhasználású hitelek vannak a piacon?

Ez fedezettől függ, mivel az igénylés alapja kétféle fedezet lehet, attól függően, hogy kisebb, vagy nagyobb összeget szeretne felvenni. A nagyobb összegű szabad felhasználású hitel ingatlanfedezet alapú.

  • Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30 év.
  • Kizárólag Forint (HUF) alapon igényelhető a jelenlegi szabályozás mellett.
  • A felvehető hitelösszeg maximuma maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet. Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.
  • Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek.  * Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni.
  • Aktív BAR / KHR listás személy jelenleg nem igényelhet szabad felhasználású hitelt. Kizárólag tiszta – nem BAR listás – adós bevonásával oldható meg az kölcsönkérelem.

A kisebb összegű szabad felhasználású hitel a személyi hitel, vagy személyi kölcsön. Futamideje pénzintézetenként változhat 7-8 év között. Összege az igazolt jövedelem 5-6szorosa, adóstárs bevonásával 8-10szerese lehet. Személyi hitelt BAR/KHR listás jelenleg nem igényelhet. A személyi hitelt 18 éven felül bárki igényelheti, 25 éves kor alatt azonban magasabb az elutasítási arány. A felső életkorhatár személyi hiteleknél 65 év. Az igénylő cselekvőképes és devizabelföldi magánszemély lehet.

Szükség van összehasonlításra?

Mindenképpen, hiszen ezáltal akár havi szinten több ezret megspórolhat. Látható, hogy a szabad felhasználású hitelek piaca tág, rengeteg ajánlatot tartalmaz, így az Önnek legmegfelelőbbet ki tudja választani, de mindenképpen szét kell ehhez néznie.
Ne legyen többé bizonytalan, kérje hitelszakértőnk segítségét, kattintson az Ajánlatkérés gombra.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!