Szabad felhasználású jelzáloghitel

2011. feb. 03.
Szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású hiteleket két csoportba lehet osztani fedezete alapján. Az első csoportba azok vannak, amelyek jövedelem alapúak. Ilyen a személyi kölcsön, amely kisebb összeg felvételét teszi lehetővé, pár éves futamidő mellett.

A szabad felhasználású jelzáloghitel fedezetét ingatlan szolgáltatja. A lakáscélú hitelekkel ellentétben ezeknél nincs számlabemutatási kötelezettség,arra fordítható, amire szeretné.

A szabad felhasználású hitel feltételei:

  • Az ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású hitel maximális futamideje 30 év.
  • Kizárólag Forint (HUF) alapon igényelhető. Deviza alapú jelzáloghitelt cska adósságrendezésre, illetve hitelkiváltásra igényelhet.
  • A felvehető hitelösszeg maximuma maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet. Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.  – Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek. Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni.  – Aktív BAR / KHR listás személy jelenleg nem igényelhet szabad felhasználású hitelt. Kizárólag tiszta – nem BAR listás – adós bevonásával oldható meg az kölcsönkérelem.

Miért érdemes a hitelkalkulátor használata?

A szabad felhasználású hitelkalkulátor segítségével könnyedén megtalálhatja az Önnek legkedvezőbb konstrukciót. A kalkulátor olyan Önnek, mintha segédet alkalmazott volna. Kiszámolhatja a várható törlesztő részletét – a futamidő és a kölcsönösszeg megadásával -, a legjobb ajánlatokat összehasonlítja, hogy Ön lássa a különbségeket. E mellett kérhet előzetes hitelminősítést, amellyel kiderítheti, hogy megkaphatja-e a hitelt, ha a későbbiekben igényli. Ha pedig még mindig bizonytalan, kérhet konkrét ajánlatot, valamint szakszerű segítséget a kérdései megválaszolásához.

Nem rendelkezik ingatlanfedezettel?

Ilyenkor érdemes a személyi kölcsönt igényelni. Nem szükséges hozzá ingatlanfedezet, az igazolt jövedelem nagyságától függ a felvehető hitel összege. Általában a jövedelem 5-6szorosa, adóstárs bevonásával 8-10szersére növelhető a hitelkétn igényelhető összeg. Futamideje is jóval rövidebb, 7-8 évlehet, a pénzintézetektől függően.

Hitelszakértőnk is segítségére van a szabad felhasználású jelzáloghitelek utáni kérdéseiben. Az Ajánlatkérés gombra kattintva vegye fel a kapcsolatot tanácsadónkkal, aki 12 órán belül válaszol kérdéseire és a lehető legjobb megoldást keresi meg Önnek a piacon.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!